Така заготівля має бути у кожному будинку. І суп, і салат, закуска та начинка для пиріжків
Взимку від такої баночки навряд чи хтось зможе відмовитись. Можна її подати навіть як закуску, або використовувати як начинку для пиріжків. А супчик… так казка… Готується просто.
Зараз саме сезон грибів, рецепт буде доречним. Із задоволенням ділимося з Вами. Готуйте ласощі і радуйте своїх близьких ароматами літа.
Інгредієнти:
- Гриби відварені – 1-1,5 кг.
- Капуста свіжа -1,5 кг.
- Помідори -1кг.
- Цибуля -0,5кг.
- Морква -0,5 кг.
- Рослинна олія -100-200мл.
- Вода -500мол.
- Сіль-2ст.
- Цукор -1ст.
- Перець чорний горошком -5-6шт.
- Лавровий лист -3шт.
- Оцет 9%-5ст.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
На сковороду наливаємо олію приблизно 100 мл, у процесі можна додати по потребі. Кладемо 500 г цибулі нарізаної чверть кільцями, смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо 500 г тертої моркви.
Смажимо всі разом ще кілька хвилин. Беремо велику каструлю і кладемо моркву з цибулею. Свіжу капусту 1,5 кг, поріжемо соломкою, трохи пам’ятаємо і додаємо в каструлю.
Свіжі помідори 1 кг очистимо від шкірки, ми робимо так, опускаємо помідори на 1 хвилину в окріп, потім виймаю і опускаю відразу в холодну воду.
Поріжемо кубиками і додаємо в каструлю. Вливаємо 500 мл води, додаємо 2ст. солі без гірки, цукор 1ст.л, чорний перець горошком, лавровий лист. Перемішуємо та залишаємо тушкується на 50-60 хвилин. Минуло 50 хвилин.
Свіжі лісові гриби, заздалегідь відварюємо у підсоленій воді та додаємо до капусти.
Гасимо все разом хвилин 10, додаємо 5ст.л. 9% оцту і перемішуємо. Гасимо ще 12 хвилини. Тепер обов’язково розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо обов’язково стерилізованими кришками.
Банки перевертаємо та укутуємо. Залишаємо так до повного остигання. Тепер банки прибираємо для зберігання. Можна зберігати у квартирі в шафі. Дуже смачна соляночка виходить.