Швидка підлива для котлет як у їдальні. Готується вона просто, підходить до рибних та м’ясних котлет з будь-яким гарніром
Навіть найбільш ароматні та апетитні котлетки краще доповнити підливою, вони стануть ще ароматнішими та смачнішими. Готується така підлива швидко і просто, підходить до рибних та м’ясних котлет з будь-яким гарніром.
Рецепт:
- Вершкове масло – 20 гр.
- Рослинна олія – 2ст.л.
- Борошно – 2ст.л
- Томатна паста – 1ст.л
- сметана – 1ст.л.
- Вода – 400-500мол.
- Сіль – 1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Паприка – 1/3ч.л
- Сушені трави – за смаком
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
На сковороду кладемо 20гр вершкового масла, додаємо 2ст.л. рослинної олії, як тільки олія розтопиться на середньому вогні, додаємо 2ст.л. борошна і перемішуємо вінчиком.
Додаємо 1ст. томатної пасти і перемішуємо вінчиком, відразу додаємо воду приблизно 300 мл. Перемішуємо вінчиком до однорідності, щоб не було грудочок.
Додаємо ще воду, щоб підлива не була густою. Ставимо повільний вогонь. Додаємо сіль, спеції на смак, у мене чорний перець, паприка, сушений кріп і базилік.
Пробуємо на сіль, якщо потрібно додаємо ще. Тепер додаємо 1ст. сметани, пробуємо на сіль, якщо потрібно підсолювати.
Доводимо до готовності та знімаємо підливу з вогню.