Тепер ви будете готувати піцу без метушні, без замісу, за смаком не поступається справжній домашній піці
Якщо вдома є склянка Кефіра, одразу приступаю до випічки, заразом ревізію наведу, де бекон, ковбаска, сир, помідор, гриби залежалися. Все в бій піде, а ще оливки… Легко і швидко, не потрібно вимішувати тісто, все перемішуємо ложкою, кладемо будь-яку начинку і в духовку. Швидко, смачно, ситно.
Піца на рідкому тісті. Це швидкий варіант відкритого пирога
Інгредієнти:
Для тесту:
- кефір -250 мл
- яйце-1шт
- сіль -1/2ч.л.
- цукор -1/3ч.л
- розпушувач -1ч.л.
- олія -1ст.л
- борошно -160г
Для начинки:
- кетчуп -2-3ст.л
- шинка -100 г
- гриби печериці -2-3шт
- сир моцарелла для піци -150 г (або інший твердий сир)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску наливаємо кефір кімнатної температури, розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор. Все перемішуємо. До борошна додамо розпушувач, перемішаємо і додамо борошно з розпушувачем в кефір з яйцем, перемішуємо, тісто має вийти як густа сметана. Можливо, потрібно ще муки, все залежить від розміру яйця та кефіру. Тісто готове.
Беремо деко, змащуємо олією, переливаємо тісто і рівномірно розподіляємо.
Тепер за допомогою силіконового пензлика змащуємо кетчупом або томатною пастою або томатним соусом.
Начинку можна будь-яку, у нас сьогодні шинка з грибами. Поріжемо шинку на 4 частини та поріжемо гриби на платівки. Кладемо на тісто.
Ставимо в духовку випікаємо при 200 градусах 10-15 хвилин, потім дістаємо та посипаємо тертим сиром, у мене сир моцарелла для піци, можна взяти будь-який твердий сир.
Ставимо ще духовку на 5-10 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку.