Навіть терка не знадобиться! Найсмачніші деруни з картоплі без борошна та яєць + Соус для них

Найсмачніші драники із картоплі. Раніше доводилося терти картоплю на дрібній тертці, що вимагало багато часу та сил, сьогодні розповімо, як уникнути цього процесу.

Рецепт:

  • картопля -1 кг
  • сіль -1/2 ч.л.

Для соусу:

  • сметана -150 г (або майонез)
  • огірок маринований – 1шт
  • кріп зелень-за смаком
  • сіль – за смаком
  • чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі 1 кг, і очистимо цибулину, завдяки доданню цибулі, картопляне тісто не потемніє.

Поріжемо ножем на кубики, кладемо в миску, беремо занурювальний блендер і перетворюємо картоплю на пюре, пару хвилин і картопляне тісто готове.
У картоплю додаю тільки сіль, на 1 кг трохи більше половини ч.л., борошно та яйця не додаємо і картоплю не віджимаємо.

Якщо все ж таки немає блендера, а драників хочеться, тремо картопля на найдрібнішій тертці.

На сковороду наливаємо олію, розігріваємо, столовою ложкою кладемо на сковороду тісто і смажимо до золотистого кольору з двох сторін.

Для соусу поріжемо огірок, кріп і перемішаємо зі сметаною, додавши сіль, чорний перець, за бажанням часник.