Такі смачні та ситні гарячі рулетики прикрасять стіл будь-якого урочистого дня або можна просто подати на обід доповнивши гарніром.
Такі смачні та ситні гарячі рулетики прикрасять стіл будь-якого урочистого дня або можна просто подати на обід доповнивши гарніром. Повірте, рідні вам будуть вдячні! Приготувала ці рулетики без обсмажування, вийшло дуже смачно. Готуватиму їх тепер на регулярній основі.
Інгрежієнти:
- Куряча грудка -500гр.
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Солодка паприка – до смаку
Для начинки:
- Морква -1шт.
- Сир твердий -80 гр.
- Часник -2зуб.
- Сметана -1ст.л
- Сіль -1/3ч.л
Для заливання:
- Плавлений сир -100гр.
- Сметана -2ст.л
- Вода -50мол.
- Часник -1зуб
- Сіль – до смаку
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо курячі грудки, у нас 500 грам і розрізаємо на тонкі шматки. У нас виходить розрізати на 3-4 шматки, 1 половинку. Легше це зробити, якщо м’ясо трохи підморозити.
Тепер м’ясо відбиваємо. Солимо з двох сторін, додаємо спеції до смаку, ми додаємо чорний перець, солодку паприку.
Залишимо на хвилин 20 замаринуватися. За цей час приготуємо начинку. 1 невелику сиру моркву натремо на дрібній тертці, твердий сир приблизно 80 г натремо на дрібній тертці. Кладемо в миску, додаємо 2 зубчики часнику пропущених через прес. Додаємо 1ст. сметани та перемішуємо. Підсолюємо до смаку, начинка готова.
Тепер беремо пласт м’яса, кладемо край начинку і загортаємо в рулет. Закріплюємо дерев’яною шпажкою.
Беремо сковороду, наливаємо трохи олії, добре розігріваємо і обсмажуємо на сильному вогні з двох боків рулетики. Приблизно по 1 хвилині. Потрібно це зробити швидко, щоб не почав танути сир.
Тепер беремо лист, діаметр моєї форми 26 см. З рулетиків прибираємо шпажки і кладемо швом вниз. Приготуємо заливку. Беремо 1 плавлений сир натріть його на дрібній тертці. Кладемо в миску, додаємо 2ст. сметани, 1 зубчик часнику, сіль за смаком, вливаємо 50 мл гарячої води та перемішуємо.
Заливаємо соусом рулетики. Ставимо в духовку і готуємо за 200 градусів 20-25 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
До речі, етап обсмажування рулетиків можна згаяти, і тоді не потрібно скріплювати їх шпажками, а просто укласти швом вниз і залити заливкою. Подаємо з гарніром, поливаємо смачним соусом.