Чудова випічка. Недорого і неймовірно смачно! Виходить в міру вологий і м’який
Несподівані інгредієнти, чудовий результат. Виходить в міру вологий, м’який і зовсім не відрізняється від випічки на яйцях та кефірі, наприклад. (Пісний монастирський пряник).
Інгредієнти:
- цукор -200г або (1ст)
- вода -200мл (1ст)
- мед -2ст.
- розпушувач -1ч.л. (або сода 1ч.л.)
- какао порошок -2ст.
- рослинне мало -100мл.
- борошно -200г
- ванілін – за смаком
- сіль 1/3ч.л.
- ізюм -100гр
- волоські горіхи -100г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Беремо миску, кладемо 200 г цукру, додаємо ванілін, трохи солі, вливаємо гарячу воду 200 мл (але не окріп, приблизно 50 градусів), перемішуємо і додаємо мед 2ст.л. все перемішуємо до розчинення меду та цукру.
Тепер відміряємо 200 г борошна, додамо до неї 2ст.л. з гіркою какао порошку, 1ч. розпушувача.
Тепер борошно з какао та розпушувачем додаємо у воду з цукром.
Перемішуємо. Додамо волоські горіхи приблизно 100 г і 100 грам заздалегідь промитого родзинок, ще раз перемішуємо і вливаємо 100 мл олії. Перемішуємо, тісто готове, можна олію додати до води.
Беремо форму змащуємо маслом, діаметр форми 22 см, переливаємо тісто, розрівнюємо і ставимо в духовку, випікаємо в розігрітій духовці при 180 градусах 30 хвилин, або орієнтуйтеся на Вашу духовку, готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Готову пряник виймаємо з форми, даємо їй трохи охолонути, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Дуже смачно, рекомендуємо приготувати. Можна навіть сміливо тортик готувати, розрізати на 2 коржі та просочити кремом.