Хочете смачну вечерю, тоді це те, що Вам потрібно. Рецепт не складний а виходить ситно та дуже смачно, просто ВАУ

З вечерею не морочуся: гречка + фарш і в духовку, смакота готова (а рецепт не складний). Навіть, якщо не голодні, захочеться скуштувати. Гречаники з фаршем у томатному соусі. Ці незвичайні котлети чудово підійдуть тим, хто не дуже любить звичайну гречану кашу. Виходять апетитними, дуже ситними та смачними.

Інгредієнти:

  • Фарш – 500гр.
  • Гречана крупа (сира) – 150гр.
  • Яйце – 1 шт
  • Цибулина – 2 шт(100гр)
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Для соусу:

  • Томати – 3-4шт (350мл)
  • Цибулина -2шт. (100гр)
  • Часник – 2-3зуб.
  • Сіль – 1/3ч.л.
  • Вода гаряча -100мол.
  • Рослинна олія – 2ст.л.
  • Чорний перець – за смаком

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Для початку поставимо варити гречану кашу. У каструлю наливаємо 450 мл води, додаємо половину ч.л солі, доводимо до кипіння, кладемо 150гр промитої гречаної крупи. Як гречка вбере воду, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо 10-15 хвилин до готовності гречки.

Поки гречка остигає, займемося фаршем. М’ясо перекрутимо, у нас яловичина зі свининою, подрібнимо 2 середні цибулини і додамо до фаршу, розбиваємо яйце, перчимо і солимо за смаком, кладемо гречку, що охолола, і добре перемішуємо. Якщо фарш буде густуватим, додайте 1-2 столові ложки сметани або майонезу.

Формуємо котлети, у мене виходить 10 штук, кожна вагою 90 г. Кожну котлету обвалюємо в борошні. На сковороду наливаємо олію, добре розігріваємо, обсмажуємо котлети до рум’яної скоринки з двох сторін, приблизно по 2 хвилини з кожної.

Приготуємо соус: Помідори розріжемо навпіл, і кожну половинку натріть на великій тертці, шкірку прибираємо, вона не знадобиться. Повинно вийти 350 мл томатної маси, можна замінити томати у власному соку або томатну пасту (2ст.л розводимо водою до 350 мл).

Цибулю дрібно поріжемо і обсмажимо на сковороді до золотистого кольору, додаємо томатну масу, додаємо сіль, перець за смаком, подрібнений часник. Тушкуємо всі разом приблизно 5 хвилин. Соус готовий.

Гречаники кладемо на сковороду, заливаємо підготовленим соусом, доливаємо 100 мл гарячої води, закриваємо кришкою, тушкуємо 20-25 хвилин на мінімальному вогні. Готові гречаники посипаємо зеленню, подавати їх можна без гарніру, доповнивши овочами чи овочевим салатом.

За бажанням Ви можете запекти такі гречаники в духовці, а якщо у Вас з вечора залишилася гречка, приготовлена ​​на гарнір. її можна використовувати для приготування гречаників.