Давно хотіла навчитися робити листкове тісто. Листкове тісто готую тепер тільки так. Готується за 10 хвилин
Це чудове тісто виходить м’яке, хрумке, шарувате, смачне, готується так швидко, що просто паличка виручалочка.
Інгредієнти:
- Борошно – 650гр.
- Вершкове масло – 360гр (або маргарин)
- Холодна вода – 220 мл.
- Сіль-1ч.л.
- Оцет 9% – 1ч.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Відміряємо борошно, беремо вершкове масло (з морозильної камери) і натираємо на великій тертці, намагаємося робити це швидко (трохи натерли перемішали з борошном і так все масло).
Відміряємо холодну воду (воду потрібно попередньо охолодити в холодильнику), додамо сіль і оцет.
Тепер додаємо холодну воду до борошна з олією, тісто не потрібно вимішувати, наше завдання зібрати швидко тісто в одну кулю і прибираємо в холодильник на години 2.
Тепер коли тісто охолоне воно готове до використання, ми для краси його розкочуємо і складаємо на 3 частини, так тісто ще більше схоже на справжнє листкове тісто (це не обов’язково).