Безпрограшна страва: Готую з приводу і без. Їдять навіть ті хто не голодний

запіканки з фаршем та маринованою цибулею. Можна приготувати відразу більше прибрати в холодильник, потім коли потрібно розігріти.

Інгредієнти:

  • фарш – 500 г
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Томатна паста – 1 – 1,5 ст.л
  • Цибуля – 1шт (100г)
  • Картопля – 700 г
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Майонез – 3ст.л
  • Сир – 50г

Для маринаду цибулі:

  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Цукор – 1ч.л
  • Оцет 9% – 1ст.л.
  • Вода – 100мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Отже, овочі очистимо. Спочатку займемося цибулею. Цибулина за вагою у мене велика, трохи більше 100 грам, поріжемо чверть кільцями, намагаємося нарізати тонше. Кладемо в миску, додаємо половину ч. л. цукру, стільки ж солі, 1ст. оцту 9% і заливаємо водою так, щоб цибуля покрилася, прибираємо на хвилин 15, поки підготуємо все інше. Фарш 400 грам солимо і перчимо.

Картоплі беремо приблизно 700 грам, це вага вже очищеної картоплі. Поріжемо кружальцями тоненькими. Воду доводимо до кипіння, і в гарячу опускаємо картоплю, закриваємо кришкою і залишаємо постояти в гарячій воді 3 хвилини, потім виймаємо. Цей етап звичайно ж можна упустити але тоді запіканку потрібно буде готувати в духовці трохи довше.

Беремо деко підходяще, змащуємо маслом, кладемо половину картоплі, підсолюємо і кладемо підготовлене м’ясо, з цибулі зливаємо рідину, кладемо на м’ясо, тепер цибулю з м’ясом змащуємо томатною пастою приблизно 1,5 ст.л. можна замінити на томатний соус або томатний кетчуп. Кладемо другу половину картоплі. Змащуємо майонезом, якщо майонез для Вас принциоповий, то змастіть сметаною.

Сир грам 50 натрьом на дрібній тертці посипаємо картоплю, і зверху на сир кладемо обов’язково вершкове масло грам 40 – 50.

Закриваємо фольгою, ставимо в духовку готуємо при 200 градусах 50 хвилин, потім знімаємо фольгу і готуємо ще хвилин 20 або орієнтуйтеся по своїй духовці. Ось така запіканка виходить, соковита, смачна та ситна.