Підкорить всіх любителів смачно поїсти! М’ясні рулетики у сметано-часниковому соусі
Безпрограшне святкове гаряче! Підкорить всіх любителів смачно поїсти! М’ясні рулетики у сметано-часниковому соусі. Якщо хочете, що-небудь приготувати смачненьке на святкову або сімейну вечерю, то цей рецепт те, що Вам потрібно.
Рецепт М’ясні рулетики у соусі:
- Філе свинини -900гр.
- Сіль -1ч.л
- Чорний перець – за смаком
- Сік лимона – за бажанням
- сир -100-150гр.
Для начинки:
- Вершкове масло -50 гр.
- Зелень-за смаком
- Часник -4зуб.
Для соусу:
- Вода -250мол.
- Сіль -1/3ч.л
- Часник -3-4 зуби.
- Сметана -3ст.л
- Борошно -1ч. (за бажанням)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для таких рулетиків чудово підходить і куряча грудка, ми сьогодні готуємо зі свинини. Нарізаємо м’ясо на пластинки завтовшки приблизно 5мм. М’ясо добре відбиваємо із двох сторін, солимо, перчимо з двох сторін. У нас йде приблизно 1ч.л солі, за бажанням можна збризкати соком лимона. м’ясо відставимо убік.
Зелень кропу і петрушки дрібно поріжемо, додамо розм’якшене вершкове масло, додамо подрібнений часник, перемішуємо, готова начинка.
Твердий сир, у мене Російський, наріжемо на брусочки. Беремо підготовлений пластик м’яса, змащуємо олією із зеленню, кладемо 1-2 брусочки із сиром і загортаємо в рулетик, закріплюємо дерев’яною шпажкою, і так проробимо з усіма м’ясними заготовками. Можна такі заготовки покласти на лист і запекти в духовці при 200 градусах, 30-35 хвилин до готовності. Ми пропонуємо приготувати із соусом.
Обвалюємо підготовлені рулетики в борошні. На сковороду наливаємо трохи олії та обсмажуємо рулетики з усіх боків до золотистого кольору на великому вогні. Шпажки тепер можна забрати.
Приготуємо заливку.
У миску вливаємо воду, додаємо сметану, перемішуємо віночком, додаємо подрібнений часник і ще раз перемішуємо.
На суху сковороду кладемо обсмажені рулетики, заливаємо соусом, закриваємо кришкою та тушкуємо на невеликому вогні до готовності хвилин 40-50. У процесі приготування рулетики перевертаємо і, якщо потрібно, доливаємо води. За 5 хвилин до готовності ми додали 1ч.л борошна, розведену в невеликій кількості води, щоб соус став густішим. Можна упустити цей етап, і так буде смачно.
Подавати як гарячу закуску, або з гарніром, ароматні та дуже смачні. Якщо готуватимете з курячої грудки, тоді тушкувати їх у соусі буде достатньо 15 хвилин.