Їх завжди мало, неймовірно смачні коржики! Рецепт дуже класний і перевірений
Коржики із сиром. (Хачапурі по-мегрельськи). Рецепт дуже хороший, перевірений і легкий, інгредієнти не складні – результат просто дивовижний. Коржики виходять неймовірно смачні. М’яке дріжджове тісто, багато сиру в начинці та дивовижний аромат!
Тісто:
- Мука – 370-400гр.
- Молоко – 250мл.
- Вершкове масло – 60 гр.
- Рослинна олія – 1ст.л.
- Сіль – 1ч.л
- Сахар – 1ч.л
- Сухі дріжджі – 1ч. (або 15гр сирих)
Для начинки:
- Сир сулугуні (сулугуні+бринза)-500гр
- Сметана – 2ст.л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У сотейник наливаємо 250 мл молока, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і додаємо 60гр вершкового масла, щоб олія розтопилася. Тепер дочекаємося поки молочно-оливна суміш охолоне до 35%.
У глибоку чашу просіємо половину норми муки 200 гр. Додаємо 1ч. солі, 1ч. цукор, 1ч. сухих дріжджів та перемішуємо.
Вливаємо остиглу молочно-масляну суміш до муки і перемішуємо. Вливаємо 1ст. рослинної олії, перемішуємо і Додаємо муку, що поступово залишилося.
Кладемо тісто в тарілку і прибираємо в тепле місце для підйому на 1 годину.
За цю годину приготуємо начинку. Сир 500гр натрій на великій тертці. Відкладемо 4ст. сиру для посипання коржів. У сир, що залишився додаємо 2ст.л. сметани для пластичності та соковитості та перемішуємо. Ділимо начинку на частини та робимо колобки.
Пройшло 1 годину тісто піднялося, обминаємо його та ділимо на 4 частини. Беремо одну частину. І розкочуємо коржик приблизно 22 см. кладемо начинку та формуємо мішечок. Добре скріплюємо. Зрізаємо зверху хвостик. І розкочуємо коржик діаметром приблизно 18 см.
Кладемо на лист. Яйце добре збиваємо та змащуємо коржики. Посипаємо сиром.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 220 градусах 15-20 хвилин до рум’яності. Дамо коржик трохи охолонути і подаємо до столу.