Дуже цікавий спосіб! Ідеальна картопля, хрумка скоринка і ніжне пюре всередині. Весь секрет у маленькій хитрості

Спробувавши таку картоплю, ви не захочете запікати картоплю в духовці іншими способами. Картопля вийде дуже смачна, що тане в роті, з рум’яною скоринкою, вона більше нагадує картопляне пюре під щільною скоринкою.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кг.
  • Сіль – 1ч.л
  • Рослинна олія – до смаку.
  • Перець – до смаку.
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень кропу – 3вет.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Картоплю очистимо і наріжемо на 4 частини, якщо картопля не велика, можна не розрізати.

У каструлю наливаємо воду, додамо сіль, доводимо до кипіння.

Опускаємо картоплю в киплячу воду, чекаємо доки закипить і варимо 5-7 хвилин з моменту закипання, довше варити не потрібно. Зливаємо воду і дамо картоплі охолонути.

Картоплю, що остигнула, прибираємо в контейнер або в мішечок, прибираємо в морозильну камеру на 1-2 години, ми навіть іноді залишаємо на ніч.

Картопля підмерзла, наливаємо на деко трохи рослинної олії, кладемо підморожену картоплю, обвалюємо її в маслі, рівномірно розподіляємо по деку.

Запікаємо при 220 градусах 40-50 хвилин до гарної рум’яної скоринки, перевертаємо під час приготування 2-3 рази. Подаємо до столу.