Цей пиріг печу вже кілька років, за цим рецептом! Завжди і ВСІ просять рецепт! Виходить неймовірно смачно!
Пропонуємо вашій увазі рецепт пирога, який сподобається абсолютно всім. Діти будуть просити добавки.
Для тіста:
- Борошно – 250 гр.
- Молоко – 100 мл
- Дріжджі сирі – 15гр (1,5 ч.л сухих)
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1/3ч.л.
- Цукор – 1ч.л
- Олія вершкове – 100 гр.
Для посипання:
- Олія вершкове – 50 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Вершки – 200 мл.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У каструлю наливаємо 100мл молока, трохи підігріємо, переливаємо в склянку, додаємо 1ч.л цукру, 15гр сирих дріжджів, перемішуємо і залишаємо в теплому місці для підйому на 15-20 хвилин.
У глибоку миску розбиваємо 2 яйця, додаємо вершкове масло кімнатної температури, трохи солі, добре перемішуємо віночком до однорідності, додаємо дріжджі, що підійшли, перемішуємо.
Тепер в яєчно-масляну суміш додамо 250гр борошна, замішуємо тісто, виходить м’яке, липке. Закриваємо миску кришкою або рушником і ставимо у тепле місце для підйому на 1 годину.
Форму змащуємо вершковим маслом, розмір моєї форми 19см х 19см. Пройшла 1 година, тісто збільшилося в обсязі приблизно 2 рази. Змащуємо руки олією і перекладаємо тісто у форму, розрівнюємо і залишаємо на 20 хвилин, дамо тесту піднятися.
Приготуємо цукрову крихту. У миску насипаємо 150гр цукру, додаємо вершкове масло прямо з холодильника, розмішуємо вилкою і знову ставимо в холодильник, щоб олія не розтанула.
Пройшло 20 хвилин, пиріг піднявся, змащуємо палець олією і робимо в пирозі поглиблення 15-20. Зверху посипаємо цукровою крихтою. Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 25-30 хвилин до легкої рум’яності.
Дістаємо пиріг і поливаємо вершками по всій поверхні, вони добре і швидко поглинаються. Ставимо назад у духовку та випікаємо ще 10 хвилин до готовності. За цей час пиріг добре зарум’яниться, цукрова скоринка карамелізується, а вершки перетворяться на ніжний крем.