Так ФАРШ мало хто готує, а дарма! Тому що це дуже смачні тефтелі, вони виходять незвичайними на смак
У нас такі тефтельки називаються – ліниві голубці. Яйце в фарш можна не додавати, і так тюфтельки тримають форму, а кислу капусту іноді заміняю на свіжу з морквою.
Тефтелі з капустою. Як виявилося, так мало хто готує, а хочеться, щоб і Ви спробували також. Тому що це дуже смачні тефтелі, вони виходять незвичайними на смак.
Для тефтелів:
- Фарш -500гр.
- Рис-100гр.
- Яйце -1шт.
- Цибулина -1шт.
- Часник -2-3зуб.
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець-за смаком
- Капуста квашена -700гр.
- Вода -300мол.
- Томатна паста -1-2ст.л
- Цибулина -1шт.
- Сіль – до смаку
- Приправи – до смаку (ми додали заправку до супу 1ч.л.)
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Для початку відваримо рис, 100 грам рису добре промиємо, кладемо в каструльку, ми варимо в каструлі з антипригарним покриттям, рис в ній точно не підгорить, якщо навіть забудеш про нього. Вливаємо склянку води та ставимо на вогонь. Варимо до готовності. Знімаємо з вогню. За цей час підготуємо фарш. У нас мішаний. Беремо 500 грам фаршу, цибулину та пару зубчиків часнику подрібнюємо у блендері, додаємо у фарш.
Кладемо рис, розбиваємо 1 яйце, половину ч. л. солі, чорний перець та перемішуємо. Цибулину поріжемо кубиками та обсмажимо на сковороді на невеликій кількості олії, до напівпрозорості.
Беремо 700 г квашеної капусти, якщо капуста сильно кисла краще її промийте, промивати потрібно в гарячій воді, тоді кислота піде. Беремо ось таку жаровню, у нас діаметр 28 см.
На дно кладемо половину квашеної капусти. З фаршу робимо колобки, розмір на Ваш розсуд, кладемо на капусту. Тепер кладемо обсмажену цибулю. Кладемо другу частину капусти. У миску наливаємо 300 мл води, додаємо 1-2ст. томатної пасти. Додаємо спеції та сіль за смаком. Ми додаємо овочеву приправу із сіллю.
Заливаємо заливкою, закриваємо жаровню кришкою і ставимо в розігріту духовку, готуємо за 200 градусів 1 годину або орієнтуйтеся по своїй духовці. Як ми казали, можна приготувати на плиті. Нам подобається в духовці, поставив і забув про неї, після закінчення часу духовка сама відключиться.
Дістаємо і подаємо до столу, особливо смакують таку капусту з тефтелями і картопляним пюре. Ну, дуже смачно. До речі, квашену капусту можна поміняти на свіжу. Тоді її краще попередньо обсмажити з цибулею та морквою.