Домашній пиріг. Зіпсувати його неможливо і не набридає, і готується не складно
Апельсиновий манник. Готується простіше не придумаєш, Ніжний та ароматний, те, що потрібно до вечірнього чаювання.
Інгредієнти:
- Манна крупа – 150г
- Сметана або кефір – 250 г
- Розпушувач “Haas” – – 10 г
- Борошно – 150 г
- Ванілін “Haas” – 1г
- Цукор – 150 г
- Яйця – 2 шт
- Сіль – 1/4 ч.л
- Сік апельсина – 100 мл
Для глазурі:
- Цукрова пудра “Haas” – 3 ст.л
- Сік апельсина – 1-2 стл.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
У миску кладемо манну крупу 150 г, додаємо 250 г сметани і перемішуємо, сметану можна замінити на кефір.
Вижмемо сік із 1 апельсина. Залишимо на хвилин 20.
Тепер додаємо 150 г цукру, ванілін, вливаємо 100 мл соку апельсина. Перемішуємо, найкраще користуватися міксером. Відміряємо 150 г борошна, додамо розпушувач 10 г, перемішаємо.
Додаємо розпушувач із борошном у тісто, перемішуємо, тісто готове. Переливаємо у відповідну форму, у нас 25 см х 19 см.
Випікаємо при 180 градусах 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по духовці. Готовий пиріг виймаємо із духовки.
Приготуємо глазур, в миску кладемо 3 ст. л. цукрової пудри, вливаємо апельсиновий сік 1-2 ст л і перемішуємо, якщо вийшло рідко, додайте ще цукрової пудри. Поливаємо глазур’ю пиріг.
Як глазур підсохне, можна розрізати і подавати до столу.