“Особливі пиріжки” Чудо тісто, не солодке і не солоне, схоже на пісочне, але не пісочне.

Смачно поєднується із солодкою та з несолодкою начинкою. Пиріжки виходять чудовими! А який аромат! Повз кухню просто так просто не пройдеш. Тістечка з сирного тіста.

Інгредієнти:

  • Сир – 120 гр.
  • Вершкове масло – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Борошно – 260 гр.
  • Холодна вода – 5 ст.л

Начинка:

  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор – до смаку

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Сир натріть на дрібній тертці. На стіл просіємо борошно, кладемо вершкове масло з холодильника, поріжемо його ножем на дрібні шматочки, додамо тертий сир, перетираємо в крихту, додамо крижану воду, замішуємо тісто. Виходить еластичне, не липне до рук, податливе у роботі, добре розкочується. Забираємо тісто в холодильник на 1:00.

Цим часом приготуємо яблучну начинку. Яблука очистимо від шкірки і натріть на великій тертці, відправляємо в миску, поливаємо соком лимона, так яблука не потемніють, додаємо цукор, перемішуємо. Якщо яблука дуже соковиті, краще трохи віджати.

Тісто розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм, вирізаємо склянкою кружечки і формуємо пиріжки формою як вареники. Виходить приблизно 20 пиріжків із цієї кількості інгредієнтів.

Кладемо на лист, змащуємо молоком, зверху посипаємо цукром, відправляємо в розігріту духовку на 30-35 хвилин при 180 градусах до рум’яності.