Абрикос в сиропі: ароматні і дуже смачні! Рецепт простий

Приготуйте за цим рецептом і насолоджуйтеся взимку ніжним смаком і ароматом літніх плодів абрикосів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор – 700 г
  • Вода – 2 л
  • Сік 1/2 лимона.

Як приготувати абрикоси в сиропі

Абрикоси гарненько миємо й видаляємо кісточки.

Додаємо сік з половини лимона.

Наливаємо воду в каструлю, додаємо цукор і лимонний сік. Ставимо на невеликий вогонь і варимо сироп. Помішуємо, щоб цукор не пригорів.

Як тільки сироп закипить варимо ще хвилин п’ять.

Додаємо в сироп абрикоси. Доводимо до кипіння і варимо їх 1 хвилину.

Банки простерилізувати.

Абрикоси з сиропу розкладаємо по банках приблизно на 2/3 об’єму.

Сироп знову доводимо до кипіння і відразу заливаємо його в банки. Щільно закручуємо кришками.

Банки перевернути. Накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Зберігати в прохолодному місці. От і все! Наші абрикоси готові! Смачного!