Абрикоси в сиропі! Ароматні, щільні і дуже смачні

Такі ароматні, щільні, дуже смачні абрикоси, вам точно сподобаються і ви будете готувати їх щороку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • абрикоси – 3 кг;
  • вода – 2 л;
  • цукор – 700 г;
  • сік половини лимона.

Процес приготування абрикосів

Вибирайте щільні, не перезрілі плоди з красивою і непошкодженій шкіркою.

Абрикоси добре промиваємо, прибираємо кісточки.

Змішуємо в каструлі воду, цукор і сік лимона, варимо сироп, періодично перемішуючи. Після того, як рідина закипить, зменшуємо трохи вогонь і варимо 5 хвилин.

Викладаємо в сироп плоди, доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину.

Розкладаємо абрикоси по стерилізованих банках, заповнюючи їх лише на 2 \ 3 плодами.

Сироп знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками, залишаємо до повного охолодження.

Порада: якщо ви візьмете дуже щільні плоди, тоді такі консервовані абрикоси, можна буде використовувати в якості начинки для пирогів. Тортів, різноманітних чізкейк, сирних десертів. Абрикоси будуть міцненькими, при повторній термічній обробці не перетворяться в кашу.