Абрикоси в сиропі! Ароматні, щільні і дуже смачні
Такі ароматні, щільні, дуже смачні абрикоси, вам точно сподобаються і ви будете готувати їх щороку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- абрикоси – 3 кг;
- вода – 2 л;
- цукор – 700 г;
- сік половини лимона.
Процес приготування абрикосів
Вибирайте щільні, не перезрілі плоди з красивою і непошкодженій шкіркою.
Абрикоси добре промиваємо, прибираємо кісточки.
Змішуємо в каструлі воду, цукор і сік лимона, варимо сироп, періодично перемішуючи. Після того, як рідина закипить, зменшуємо трохи вогонь і варимо 5 хвилин.
Викладаємо в сироп плоди, доводимо до кипіння і варимо 1 хвилину.
Розкладаємо абрикоси по стерилізованих банках, заповнюючи їх лише на 2 \ 3 плодами.
Сироп знову доводимо до кипіння і заливаємо в банки, закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо рушниками, залишаємо до повного охолодження.
Порада: якщо ви візьмете дуже щільні плоди, тоді такі консервовані абрикоси, можна буде використовувати в якості начинки для пирогів. Тортів, різноманітних чізкейк, сирних десертів. Абрикоси будуть міцненькими, при повторній термічній обробці не перетворяться в кашу.