Аджика що треба! Рецепт смачної аджики
Аджика – дуже популярна у нас страва. Та й рецептів аджики з’явилося так багато, що готують її і з помідорами, і з перцем, і з морквою, і навіть з кабачками та баклажанами. Але сьогодні ми пропонуємо Вам свій рецепт.
Нам потрібно:
- помідори – 2 кг
- перець солодкий болгарський – 1 кг
- перець гіркий чилі – 3-5 шт.
- часник – 200 гр.
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 2 ст.
- оцет 9% – 50 мл.
- олія рослинна – ½ ст.
Покроковий рецепт приготування:
Помідори, часник, солодкий та гіркий перець подрібнити у м’ясорубці чи блендері. Перекласти подрібнені овочі у каструлю. Довести до кипіння та гасити 30-35 хвилин.
Через 30 хвилин додати сіль, цукор, оцет і олію. Все добре перемішати. І гасити ще 10 хвилин.
Гарячий аджик розкласти в стерилізовані банки, закрити кришками. Банки перевернути вгору дном (можна їх укрити теплою ковдрою або пледом) і залишити в такому положенні до повного остигання.