Апельсиново-м’ятний компот: розкішний домашній мохіто на зиму

Таких баночок варто приготувати побільше, тому що взимку ви будете діставати їх одну за одною. Втім, велика ймовірність, що до зими вони не достоять – будуть випиті ще влітку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбичка рецептів

До речі, якщо не хочете возитися з закатуванням, робіть такий мохіто кожен день влітку – це найкращий напій! Рецептура вказана з розрахунком на 1 літрову банку, але краще готувати відразу 2-3 літри, ви точно не пошкодуєте. У цьому випадку кількість продуктів збільшується кратно літрам.

Необхідні продукти:

  • цукор – 90 гр;
  • апельсин – ⅓ плода;
  • м’ята – 1-2 гілочки;
  • ягоди, фрукти – на смак.

Покроковий процес приготування:

Моєму апельсин, формуємо часточки, прибираємо кістки.

Ягоди і фрукти, наприклад, абрикоси, черешню, смородину можна брати в будь-якій кількості. Великі ріжемо на шматки.

Кладемо в банку всю нарізку, відправляємо туди ж м’яту.

Вливаємо кип’яток, закриваємо кришку, даємо постояти 15 хвилин.

Воду виливаємо в каструльку, додаємо цукор і даємо закипіти. Цукор повинен розчинитися повністю, після цього можна заливати назад в банки.

Охолоджуємо повністю і можна смакувати або закатайте на зиму.

Якщо любить солодше, збільште кількість цукру. Дуже добре підходить для такого напою лимон на додаток до апельсину.

Не вдається скопіювати.