Апельсиново-м’ятний компот: розкішний домашній мохіто на зиму
Таких баночок варто приготувати побільше, тому що взимку ви будете діставати їх одну за одною. Втім, велика ймовірність, що до зими вони не достоять – будуть випиті ще влітку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбичка рецептів
До речі, якщо не хочете возитися з закатуванням, робіть такий мохіто кожен день влітку – це найкращий напій! Рецептура вказана з розрахунком на 1 літрову банку, але краще готувати відразу 2-3 літри, ви точно не пошкодуєте. У цьому випадку кількість продуктів збільшується кратно літрам.
Необхідні продукти:
- цукор – 90 гр;
- апельсин – ⅓ плода;
- м’ята – 1-2 гілочки;
- ягоди, фрукти – на смак.
Покроковий процес приготування:
Моєму апельсин, формуємо часточки, прибираємо кістки.
Ягоди і фрукти, наприклад, абрикоси, черешню, смородину можна брати в будь-якій кількості. Великі ріжемо на шматки.
Кладемо в банку всю нарізку, відправляємо туди ж м’яту.
Вливаємо кип’яток, закриваємо кришку, даємо постояти 15 хвилин.
Воду виливаємо в каструльку, додаємо цукор і даємо закипіти. Цукор повинен розчинитися повністю, після цього можна заливати назад в банки.
Охолоджуємо повністю і можна смакувати або закатайте на зиму.
Якщо любить солодше, збільште кількість цукру. Дуже добре підходить для такого напою лимон на додаток до апельсину.