Апетитний домашній торт “Білочка”

Простий і смачний горіховий тортик «Білочка» мало кого зможе залишити байдужим. Торт виходить цікавий і дуже смачний. Готується досить легко і швидко. Тортик по-домашньому апетитний і особливо припаде до смаку маленьким діткам.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Для бісквіта

  • 150 грам пшеничного борошна
  • 150 грам цукру
  • 5 курячих яєць
  • 1.5 чайні ложки розпушувача
  • 30 мілілітрів соняшникової олії
  • сіль
  • 120 грам горіхів

Для просочення

  • 100 мілілітрів вершків 10%
  • 1 столова ложка цукрової пудри

Для крему

  • 750 грам сметани
  • 200 грам цукрової пудри
  • 40 грам какао-порошку
  • горіхи
  • шоколад

Як приготувати торт “Білочка”

У яєць відділяємо білки від жовтків.

У білки додаємо дрібку солі і збиваємо до легкої піни. Потім всипаємо цукор і збиваємо до м’яких піків. По одному додаємо жовтки і все збиваємо. Потім всипаємо просіяне борошно, розпушувач і перемішуємо лопаткою до однорідної маси. Потім вливаємо олію, всипаємо подрібнені горіхи і перемішуємо.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розрівнюємо його і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо, дістаємо з форми і залишаємо на добу (по можливості).

Через відведений час бісквіт розрізаємо на 3 частини.

Приготуємо просочення. У гарячі вершки додаємо цукрову пудру і перемішуємо.

У сметану додаємо цукрову пудру, перемішуємо міксером. Додаємо просіяне какао і перемішуємо.

Збираємо торт. Кладемо перший корж, просочуємо, викладаємо 1 \ 3 частину крему і присипаємо горішками, знову корж, просочення, крем, горіхи і останній корж. Торт з усіх боків змащуємо кремом, обсипаємо боки горішками і відправляємо в холодильник на 2-3 години.

Готовий торт подаємо до столу.