Апетитний домашній торт “Білочка”
Простий і смачний горіховий тортик «Білочка» мало кого зможе залишити байдужим. Торт виходить цікавий і дуже смачний. Готується досить легко і швидко. Тортик по-домашньому апетитний і особливо припаде до смаку маленьким діткам.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Для бісквіта
- 150 грам пшеничного борошна
- 150 грам цукру
- 5 курячих яєць
- 1.5 чайні ложки розпушувача
- 30 мілілітрів соняшникової олії
- сіль
- 120 грам горіхів
Для просочення
- 100 мілілітрів вершків 10%
- 1 столова ложка цукрової пудри
Для крему
- 750 грам сметани
- 200 грам цукрової пудри
- 40 грам какао-порошку
- горіхи
- шоколад
Як приготувати торт “Білочка”
У яєць відділяємо білки від жовтків.
У білки додаємо дрібку солі і збиваємо до легкої піни. Потім всипаємо цукор і збиваємо до м’яких піків. По одному додаємо жовтки і все збиваємо. Потім всипаємо просіяне борошно, розпушувач і перемішуємо лопаткою до однорідної маси. Потім вливаємо олію, всипаємо подрібнені горіхи і перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розрівнюємо його і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 30-35 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо, дістаємо з форми і залишаємо на добу (по можливості).
Через відведений час бісквіт розрізаємо на 3 частини.
Приготуємо просочення. У гарячі вершки додаємо цукрову пудру і перемішуємо.
У сметану додаємо цукрову пудру, перемішуємо міксером. Додаємо просіяне какао і перемішуємо.
Збираємо торт. Кладемо перший корж, просочуємо, викладаємо 1 \ 3 частину крему і присипаємо горішками, знову корж, просочення, крем, горіхи і останній корж. Торт з усіх боків змащуємо кремом, обсипаємо боки горішками і відправляємо в холодильник на 2-3 години.
Готовий торт подаємо до столу.