Ароматна випічка до чаю: печиво за хвилини
М’яке, апельсинове печиво, з яскравим ароматом і смаком – це дуже легко, швидко і смачно. У моїй родині його дуже люблять, і я часто готую його, навіть на свята.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- масло вершкове, 100 г;
- цукор, 70 г;
- яйце, 1 шт;
- цедра половини лимона або апельсина;
- сік апельсиновий, 50 мл;
- розпушувач, 1 ч.л;
- борошно, 300 г.
Процес приготування печива
Змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і перетираємо до однорідності.
Додаємо яйце і перемішуємо.
Тремо цедру в масу на дрібній тертці і перемішуємо.
Вливаємо сік і перемішуємо.
Борошно просіваємо. Змішуємо з розпушувачем і частинами додаємо в масу.
Вимішуємо м’яке і не липке тісто.
Порада: борошна може знадобитися менше або більше, дивіться по консистенції свого.
Укладаємо в пакет тісто і відправляємо на 1 годину в холодильник.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо кружечки або іншу форму.
Викладаємо печиво на деко, застелене пергаментом.
Змащуємо печиво збитим жовтком.
Випікаємо при 180 градусів близько 20 хвилин.
Готове і остигле печиво вже можна подавати до столу. Але якщо у вас є час, розтопіть шоколад і умочіть печиво. Буде ще смачніше. Або просто полийте печиво шоколадом.