Ароматне та ніжне сирне печиво

Найсмачніше сирне печиво. Дуже просте, ароматне та ніжне! Завжди виходить смачним, воно готується дуже швидко.

Нам потрібно:

  • сир 9% – 220 гр.
  • яйце – 1 шт.
  • м’яке вершкове масло – 70 гр.
  • цукор – 150 гр.
  • борошно – 300 гр.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну

Для обмазування:

  • яєчний жовток – 1 шт.
  • молоко – 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

У миску відпрюємо сир, додаєм яйце, цукор та сіль. Перемішуємо лопаткою. Потім додаємо м’яке вершкове масло, ванілін, розпушувач та борошно.

Замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Не потрібно тісто довго вимішувати. Як тільки воно зібралося в кулю, одразу можна працювати. Тісто виходить м’яким, еластичним і зовсім не липне до рук.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Тісто розкочуємо в пласт завтовшки 5-7 мм. Круглою вирубкою діаметром 7 см. вирізаємо коржики, перекладаємо на лист застелений пергаментним папером.

Коржики, майбутнє печиво, змащуємо сумішшю з яєчного жовтка та молока. Потім лист надсилаємо в заздалегідь розігріту духовку. Випікати при 180С близько 15-20 хвилин.