Ароматний соус до будь-якої страви, на зиму
Хочемо розповісти вам рецепт смачного, ароматного соусу до будь-якої страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Склад:
- 2 кг підготовлених помідорів (помитих, обрізаних від всього зайвого);
- 2 кг підготовлених перців (помитих і почищених, в готовому до переробки вигляді);
- 100 гр очищеного часнику;
- 2/3 склянки цукру;
- 2/3 склянки рослинної олії (соняшникової рафінованої);
- 1 столова ложка солі з невеликою гіркою
- спеції (сушені трави) пів чайної ложки, можна і без них.
- 1 чайна ложка 70% оцтової есенції.
Приготування
Пропускаємо в м’ясорубку часник, помідори і часник ще раз, разом з помідорами, додаємо сіль, цукр, соняшникову рафіновану олію, спеції і ставимо на середній вогонь до закипання, хвилин на 10-15. У маленькій каструльці вода для кришок, на великій каструлі стерилізуються над парою банки.
Поки вариться суміш, шаткуємо болгарський перець, якщо в ручну, то краще заздалегідь нарізати. Як закипить соус – висипаємо перець, перемішуємо і варимо 20 хвилин від закипання. Вимикаємо, вливаємо оцтову есенцію, ретельно перемішуємо і закладаємо в банку, дуже повну, щоб при закочуванні навіть потік соус по банці. Це для того, що б не залишилося повітря ні крапельки. Закочені банки ставимо догори дном під курточку або ковдру на добу.
Смачний, ароматний соус до будь-якої страви готовий.