Бабуся навчила, як спекти велику гору ажурних млинців
Млинці за цим рецептом виходять ажурними, смачними і ароматними. Готувати будемо на молоці, тоді млинці не будуть гумовими, а виходять ніжними і красивими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко, 1 л;
- сіль, дрібка;
- цукор, 2 ч.л;
- дріжджі, 20 г;
- яйця, 2 шт;
- олія соняшникова, 3 стл;
- борошно, 480 г.
Процес приготування млинців
Молоко нагріваємо до теплого стану, всипаємо сіль і частину цукру, дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 5 хвилин.
Яйця змішуємо з частиною цукру і віночком збиваємо до однорідності.
Вливаємо в яєчну масу тепле молоко з дріжджами і перемішуємо до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто. Накриваємо і залишаємо на 20 хвилин.
Вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо ще на 20 хвилин.
Випікаємо млинці, розливаючи тонким шаром тісто на гарячій і змащеній олією сковорідці.
Складаємо млинці стопкою і змащуємо шматочком вершкового масла або скроплюємо розтопленим маслом.
Можна просто подавати зі сметаною або зробити начинку і скрутити трубочки. Наприклад, з сиром, шоколадною пастою, м’ясною або грибною начинкою, картоплею і т.д. на ваш смак.