Бабусине тісто для вареників на кефірі. Пишні вареники з вишнею на пару

Тісто на кефірі для вареників – це найоптимальніший варіант для тих, хто любить пишні вареники, які схожі на пиріжки. Їх можна на наступний день обсмажити на вершковому маслі і вийдуть смачні пиріжки з хрусткою скоринкою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 200 г;
  • борошно, близько 320 г;
  • сіль щіпка;
  • цукор, 1 ст.л;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • жовток, 1 шт;
  • вишня, 500 г;
  • цукор за смаком.

Процес приготування

Кефір повинен бути кімнатної температури, щоб сода добре вступила в реакцію в кисломолочному середовищі кефіру і тоді тісто буде повітряним.

Борошно просіваємо, більшу частину змішуємо з сіллю, цукром і содою.

Вливаємо кефір і вимішуємо тісто.

Стіл присипаємо борошном і поступово вводимо решту борошна, вимішуємо м’яке і не липке тісто.

Порада: борошна може знадобитися більше або менше, але не забивайте тісто борошном.
Накриваємо масу і залишаємо на 15 хвилин.

Вишні промиваємо, видаляємо кісточки і залишаємо стекти, потім змішуємо з цукром.

Порада: щоб вишня не стала далі спливати соком, цукор додавайте безпосередньо в вареник, який будете формувати. Процес трохи довший, зате менше проблем з соком.

Формуємо вареники.

Вареники відварюємо на пару протягом 7 хвилин.

Подаю таку смачну страву з цукром і сметаною, вершковим маслом. Пишні вареники будуть відмінною стравою для обіду і вечері, навіть гостей можна дивувати.

Не вдається скопіювати.