Бабусині голубці з квашеної капусти, які готують на різдвяні свята.
Без голубців не обходиться жодне свято. Цей рецепт пропонує приготувати голубці з квашеної капусти в духовці.
Виходять неймовірно смачні та ароматні.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ulyublena.com
Інгредієнти:
- яловича лопатка – 600 г;
- свиняча підчеревина (нежирна) – 300 г;
- квашена капуста – 2 качани;
- рис – 1,5-2 склянки;
- морква – 3 шт.;
- цибуля – 6 шт.;
- маргарин – 100 г;
- свиняча шкірка – 300 г;
- лавровий лист;
- сіль (за смаком);
- перець (за смаком).
Інгредієнти для підливки:
- сметана – 1 л;
- сало – 100 г;
- цибуля – 4 шт.;
Приготування:
Відділити листя від качана, на 3-5 хвилин помістити в окріп, залишити до охолодження, відрізати товсті прожилки.
Готуємо начинку: підчеревину та лопатку порізати на маленькі шматочки, змішати з сирим рисом, почистити і нарізати моркву та цибулю, підтушкувати на маргарині, додати до начинки, поперчити, перемішати.
Розкладаючи начинку, формувати голубці, складати в каструлю чи казан, розклавши на дно прожилки з листя.
Кожен шар голубців перекладати нарізаною свинячою шкіркою, додаючи кілька лаврових листочків.
Залити водою, готувати в духовці 2,5-3 години при температурі 130-140 градусів.
Готуємо підливку: на сковорідку викласти нарізане сало, розігріти, додати цибулю, тушкувати, додати сметану, посолити, трохи потомити.
Готові голубці полити підливкою.
Смачного!