Багато хто забув про таке смачне печиво! Рогалики з маком

У свій час цей простий рецепт був дуже популярний у любителів кулінарії. Але сьогодні, коли є маса нових варіантів здоби, багато просто забули про таке смачне печиво з маковою начинкою. Але в моїй родині його дуже люблять і не проміняють ні на які модні рецепти.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сметана жирна, 100 г;
  • маргарин, 200 г;
  • дріжджі сухі, 7 г;
  • борошно, 350 м

Для приготування начинки необхідно :

  • мак, 100 г;
  • цукор, 2 – 3 ст.л;
  • вода, 3 – 4 ст.л.

Процес приготування

Макову начинку ви можете ще змішати з подрібненими сухофруктами і горіхами або взагалі замінити мак на різні сухофрукти з цукром або медом.

Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і дріжджами.

Порада: сухі дріжджі ви можете замінити на живі – достатньо 25 г змішати зі сметаною і потім додайте в борошно.

Додаємо м’який маргарин і перетираємо з борошном до крихти.

Додаємо сметану і вимішуємо тісто. Маса буде податливою і м’якою.

Тісто довго не вимішують і якщо візьмете шматочок і можете його спокійно розкачати на столі до тонкого стану і потім легко скатати – тісто готове і вимішувати більше не потрібно. Якщо тісто дуже липке, просто додаємо ще борошна. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин на столі.

Мак запарюємо окропом, залишаємо набухати на 5 – 10 хвилин.

Подрібнюємо занурювальним блендером разом з цукром.

Тісто ріжемо на шматки – так простіше розгортати.

Кожен шматок розгортаємо в тонкий корж, ріжемо її на сегменти-трикутники і викладаємо на широку частину начинку.

Скручуємо рогалики.

Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рогалики – залишаємо відстань, вони будуть трохи підніматися.

Випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів від 15 до 20 хвилин.

Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою і подаємо.

Не вдається скопіювати.