Багато хто забув про таке смачне печиво! Рогалики з маком
У свій час цей простий рецепт був дуже популярний у любителів кулінарії. Але сьогодні, коли є маса нових варіантів здоби, багато просто забули про таке смачне печиво з маковою начинкою. Але в моїй родині його дуже люблять і не проміняють ні на які модні рецепти.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сметана жирна, 100 г;
- маргарин, 200 г;
- дріжджі сухі, 7 г;
- борошно, 350 м
Для приготування начинки необхідно :
- мак, 100 г;
- цукор, 2 – 3 ст.л;
- вода, 3 – 4 ст.л.
Процес приготування
Макову начинку ви можете ще змішати з подрібненими сухофруктами і горіхами або взагалі замінити мак на різні сухофрукти з цукром або медом.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і дріжджами.
Порада: сухі дріжджі ви можете замінити на живі – достатньо 25 г змішати зі сметаною і потім додайте в борошно.
Додаємо м’який маргарин і перетираємо з борошном до крихти.
Додаємо сметану і вимішуємо тісто. Маса буде податливою і м’якою.
Тісто довго не вимішують і якщо візьмете шматочок і можете його спокійно розкачати на столі до тонкого стану і потім легко скатати – тісто готове і вимішувати більше не потрібно. Якщо тісто дуже липке, просто додаємо ще борошна. Накриваємо і залишаємо на 30 хвилин на столі.
Мак запарюємо окропом, залишаємо набухати на 5 – 10 хвилин.
Подрібнюємо занурювальним блендером разом з цукром.
Тісто ріжемо на шматки – так простіше розгортати.
Кожен шматок розгортаємо в тонкий корж, ріжемо її на сегменти-трикутники і викладаємо на широку частину начинку.
Скручуємо рогалики.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо рогалики – залишаємо відстань, вони будуть трохи підніматися.
Випікаємо в розігрітій духовці до 180 градусів від 15 до 20 хвилин.
Остигле печиво посипаємо цукровою пудрою і подаємо.