Баклажани по-грецьки. Смачна овочева закуска
Баклажани по-грецьки вийдуть неймовірно ароматними і підійдуть як гарнір до будь-якої страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Баклажани – 5-7 штук
- Часник – 10 зубчиків
Маринад:
- Вода – 0,5 літра
- Цукор, сіль – по 1 столовій ложці
- Перець духмяний – 4 штуки
- Перець чорний горошком – 8 штук
- Соняшникова олія – 1 столову ложку
- Мед – 1 столова ложка
- Гвоздика – 4 штуки
- Оцет 9% – 80 мілілітрів
Як приготувати баклажани по-грецьки
Всі інгредієнти для маринаду з’єднайте, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і охолодіть.
Очистіть баклажани від шкірки, наріжте тонкими довгими пластинами, посоліть і відкладіть на 20-30 хвилин.
Наріжте часник на тонкі пласти.
Відіжміть баклажани від соку і обсмажте на сухій сковорідці до рум’яності.
Візьміть контейнер, викладіть туди баклажани, перекладаючи шматочками часнику.
Залийте маринадом, закрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-5 доби.
Ви можете спробувати баклажани і на третю добу, але через зазначений час вони будуть набагато найсмачнішими.