Баклажани «Як гриби». Взимку відкриваю банку і вся сім’я відразу за стіл біжить
Ця закуска з баклажанів, насправді дуже схожа на грибну страву, в нашій родині її дуже люблять і ми завжди робимо велику кількість такої заготовки. Взимку просто відкриваєш банку і викладаєш на тарілку, а можна ще й свіжого часнику чи цибулі додати, посипати зеленню.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецетів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани – 1 кг;
- перець гострий – 1-2 шт;
- олія соняшникова – 120 мл;
- часник – 8 зубчиків;
- оцтова есенція – 1 ч.л;
- кріп і петрушка по пучку;
- лавровий лист – 2 шт;
- сіль – 2-3 ст.л;
- перець духмяний, гвоздика;
- вода – 1 л.
Баклажани «Як гриби»: процес приготування
Воду наливаємо в чашу мультиварки і додаємо всі спеції і сіль.
Вибираємо програму «Варка на пару».
Після того, як вода закипить, вливаємо есенцію, кидаємо кубики баклажан і варимо все 5 хвилин з моменту закипання.
Виймаємо шматочки баклажан на друшляк і залишаємо стікати протягом 1 години.
Коли баклажани стечуть і охолонуть, змішуємо з подрібненим часником, нарізаною зеленню і дрібними шматочками гострого перцю. Змішуємо все і залишаємо на 40 хвилин.
У чашу вливаємо олію, нагріваємо і знову укладаємо овочі.
Ставимо програму «Тушкування» і готуємо 15 хвилин.
Беремо стерилізовані банки і розкладаємо салат, закручуємо кришками і перевертаємо. Укутуємо і залишаємо остигати.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Часник в закуску додавайте до смаку – багато додають на таку кількість баклажан цілу головку, але це до смаку. Це ж стосується і гострого перцю – додаємо стільки, скільки ви любите.