Баклажани «Як гриби». Взимку відкриваю банку і вся сім’я відразу за стіл біжить

Ця закуска з баклажанів, насправді дуже схожа на грибну страву, в нашій родині її дуже люблять і ми завжди робимо велику кількість такої заготовки. Взимку просто відкриваєш банку і викладаєш на тарілку, а можна ще й свіжого часнику чи цибулі додати, посипати зеленню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецетів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани – 1 кг;
  • перець гострий – 1-2 шт;
  • олія соняшникова – 120 мл;
  • часник – 8 зубчиків;
  • оцтова есенція – 1 ч.л;
  • кріп і петрушка по пучку;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • сіль – 2-3 ст.л;
  • перець духмяний, гвоздика;
  • вода – 1 л.

Баклажани «Як гриби»: процес приготування

Воду наливаємо в чашу мультиварки і додаємо всі спеції і сіль.

Вибираємо програму «Варка на пару».

Після того, як вода закипить, вливаємо есенцію, кидаємо кубики баклажан і варимо все 5 хвилин з моменту закипання.

Виймаємо шматочки баклажан на друшляк і залишаємо стікати протягом 1 години.

Коли баклажани стечуть і охолонуть, змішуємо з подрібненим часником, нарізаною зеленню і дрібними шматочками гострого перцю. Змішуємо все і залишаємо на 40 хвилин.

У чашу вливаємо олію, нагріваємо і знову укладаємо овочі.

Ставимо програму «Тушкування» і готуємо 15 хвилин.

Беремо стерилізовані банки і розкладаємо салат, закручуємо кришками і перевертаємо. Укутуємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.

Часник в закуску додавайте до смаку – багато додають на таку кількість баклажан цілу головку, але це до смаку. Це ж стосується і гострого перцю – додаємо стільки, скільки ви любите.