Баклажани з фаршем — готую дуже просто і швидко, а головне, нічого не потрібно смажити
Будемо робити смачні баклажани з фаршем, в ароматному і пікантному томатному соусі з часником, паприкою. Страва буде корисною, адже ми будемо все запікати в духовці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш, 500 г;
- баклажани, 1 кг;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, перець, олія соняшникова.
Для приготування соусу необхідно:
- помідори, 2 шт;
- часник, 2 зубчики;
- паприка копчена, 1 ч.л;
- сіль, зелень.
Процес приготування
Баклажани промиваємо, ріжемо на 2 частини і вибираємо середину, щоб залишився човник. Укладаємо їх в підсолену воду.
М’якоть з баклажан подрібнюємо, змішуємо з обсмаженою кубиком цибулею, фаршем, сіллю, перцем, копченою паприкою, нарізаною зеленню, іншими спеціями на ваш смак.
Човники баклажанів просушуємо всередині і зовні паперовими рушниками і укладаємо в форму для запікання.
Помідори опускаємо на хвилину в кип’яток, потім виймаємо, знімаємо шкірку і ріжемо кубиком.
Обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю олії, додаємо подрібнений часник, сіль і перець за смаком, копчену паприку і зелень.
Порада: в загальному для страви ви беріть свої улюблені спеції для м’яса і овочів — буде дуже ароматно.
Томатну масу подрібнюємо блендером і заливаємо баклажани.
Ставимо в розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо близько 35 хвилин.
Виймаємо, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо до столу.
До таких баклажанів можна подавати будь-які гарніри, салати.