Баклажани з морквою на зиму
Такої смакоти ви ще не пробували! Баклажани з морквою – це легкий рецепт приготування і відмінний результат!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Складові
- 1 кг баклажанів
- 2 великих моркви
- 2 цибулини
- 5 зубчиків часнику
Маринад:
- 1 ст. води
- 5 ст.л цукру
- 1 ст.л солі
- 5 ст.л оцту
- приправи за бажанням
Баклажани ріжемо кубиками і обсмажуємо в невеликій кількості олії на сковороді або збризнувши олією запекти на деку в духовці.
У підсумку вони повинні пом’якшати і стати такими красивими.
Моркву натерти на великій або “корейської” тертці. Цибулю тонко нашаткувати. Змішати моркву з пресованим часником. Я до моркви додаю трохи спецій для корейської моркви. Ви можете за бажанням додати свої улюблені.
У чисті сухі банки шарами ми викладаємо наші овочі. По 2-3 ст.л злегка утрамбовуючи. Спочатку баклажан.
Потім морква, тепер цибуля. І далі знову баклажан, морква, цибуля. Шари можна робити тонкими або товстими, за вашим бажанням.
Коли банки заповнені, прикриваємо їх кришки і робимо маринад.
Для цього наливаємо склянку води в каструлю, розчиняємо в ній сіль, цукор, додаємо оцет, доводимо до кипіння і заливаємо в банки. Не поспішайте, рідина повільно буде заповнювати банку проходячи крізь овочі, вливайте порційно. На чотири банки я роблю дві склянки маринаду. Беремо каструлю з широким дном, на дно кладемо тканинну серветку або рушник, ставимо наші банки, прикриваємо кришками, наливаємо в каструлю води до половини висоти банок і кип’ятимо 15 хв.
Знімаємо з вогню. Закручуємо кришками, прибираємо під ковдру охолоджуватися.