Банан, яйце і 2 склянки борошна: приголомшливий рецепт домашнього хліба

Набрид звичайний хліб? Спробуйте хліб з бананом. Не бійтеся! Це дуже смачно!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Продукти, які вам знадобляться:

  • 100 г або один банан;
  • 360 г борошна;
  • Одна ч. л. сухих дріжджів;
  • 30 г цукру;
  • 70 мл молока;
  • Одна щіпка солі;
  • 40 г маргарину (можна замінити вершковим маслом).

Приготування бананового хліба:

Борошно просіваємо в миску і додаємо цукор, дрібку солі, ретельно змішуємо.

З банана знімаємо шкірку, розминаємо його з допомогою виделки й кладемо в суху суміш.

Молоко гріємо до теплого стану, додаємо у нього одне яйце, перемішуємо і виливаємо в борошняну суміш. Добре перемішуємо.

Додаємо дріжджі, розмішуємо, додаємо маргарин кімнатної температури й вимішуємо тісто приблизно 20 хвилин. Потім прибираємо його на пів години в тепленьке місце.

Через 30 хвилин, знову вимішуємо тісто протягом 5-10 хвилин. Після цього тісто руками розминаємо в тоненький пласт або з допомогою качалки й скручуємо в трубочку. Ріжемо її на шматки товщиною 2-3 см.

У форму кладемо пекарський папір, який разом з бортами змащуємо маргарином (вершковим маслом). Викладаємо тісто по колу і відправляємо його на підйом на пару годинок.

Збиваємо яйце і трохи змащуємо ним тісто, зверху присипаємо кунжутом.

Поміщаємо хліб приблизно на 25 хвилин у духовку. Випікаємо при 180°.

Не вдається скопіювати.