Беру 2 яблука і 1 яйце. Простий пиріг на сковорідці за 30 хвилин

Знаменитий пиріг з 1 яйцем, який вже підкорив інтернет. За 5 хвилин змішуємо тісто і відправляємо на плиту. І духовку розігрівати не потрібно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Необхідні продукти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Сіль – дрібка
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Борошно – 200 г
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Вершкове масло – 20 г
  • Цукрова пудра (для прикраси)

Покроковий процес приготування:

Беремо яблуко і нарізаємо кільцями однієї товщини.

У яблучних кілець вирізаємо серцевину.

Сковорідку діаметром 26 см змащуємо шматочком вершкового масла за допомогою пензлика.

І присипаємо цукром. Достатньо однієї столової ложки.

Викладаємо яблука на дно сковорідки.

Для приготування тіста в миску розбиваємо 1 яйце. Додаємо дрібку солі, 50 грамів цукор і ванільний цукор. Добре збиваємо за допомогою вінчика.

Далі додаємо соняшникову олію.

Додаємо молоко і ще раз добре розмішуємо.

Тепер висипаємо борошно і додаємо 2 ч. л. розпушувача. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Виходить густе тісто.

Виливаємо тісто на яблука в сковорідку і рівномірно розподіляємо.

Випікаємо на маленькому вогні під кришкою (кришку не відкриваємо) протягом 20 хвилин, поки тісто не схопиться. Воно не повинно прилипати до пальців.

Акуратно перевертаємо і тримаємо на середньому вогні ще 5 хвилин.

Готовому торту даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Ура, готово! Смачного!

Не вдається скопіювати.