Беру 2 яблука і 1 яйце. Простий пиріг на сковорідці за 30 хвилин
Знаменитий пиріг з 1 яйцем, який вже підкорив інтернет. За 5 хвилин змішуємо тісто і відправляємо на плиту. І духовку розігрівати не потрібно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
- Яйце – 1 шт.
- Яблука – 1-2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Соняшникова олія – 60 мл
- Сіль – дрібка
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Борошно – 200 г
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Вершкове масло – 20 г
- Цукрова пудра (для прикраси)
Покроковий процес приготування:
Беремо яблуко і нарізаємо кільцями однієї товщини.
У яблучних кілець вирізаємо серцевину.
Сковорідку діаметром 26 см змащуємо шматочком вершкового масла за допомогою пензлика.
І присипаємо цукром. Достатньо однієї столової ложки.
Викладаємо яблука на дно сковорідки.
Для приготування тіста в миску розбиваємо 1 яйце. Додаємо дрібку солі, 50 грамів цукор і ванільний цукор. Добре збиваємо за допомогою вінчика.
Далі додаємо соняшникову олію.
Додаємо молоко і ще раз добре розмішуємо.
Тепер висипаємо борошно і додаємо 2 ч. л. розпушувача. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Виходить густе тісто.
Виливаємо тісто на яблука в сковорідку і рівномірно розподіляємо.
Випікаємо на маленькому вогні під кришкою (кришку не відкриваємо) протягом 20 хвилин, поки тісто не схопиться. Воно не повинно прилипати до пальців.
Акуратно перевертаємо і тримаємо на середньому вогні ще 5 хвилин.
Готовому торту даємо охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Ура, готово! Смачного!