Беру капусту, 3 яйця і готую смачні капустяні котлети в духовці. Ділюся рецептом
Присвячується всім любителям капусти і вегетаріанцям! Хоча навіть ті, хто вважають за краще котлети з м’яса, оцінять цей рецепт, якщо приготують. Адже капустяні котлетки виходять надзвичайно ніжними і смачними! Їх можна подати як гарнір, а також як самостійну страву! У будь-якому випадку настійно рекомендуємо приготувати!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Інгредієнти, які знадобляться:
- 600 г капусти;
- 150 мл молока;
- 50 мл води;
- Три яйця;
- Чотири стол. ложки або 30 г вівсяних пластівців;
- 30-50 г масла вершкового;
- Пів чайн. ложки солі;
- Чорний перець в залежності від смаку.
Приступаємо до процесу приготування капустяних котлет
Капусту необхідно нарізати у вигляді кубиків.
Візьміть сковорідку по глибше, покладіть шматок масла, нагрійте і покладіть капусту. Відразу влийте воду і тушкуйте 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності, поки рідина не випарується.
Після того, як почуєте капустяний аромат і овоч стане злегка золотистим, всипте вівсяні пластівці, влийте молоко, додайте сіль і поперчіть.
Перемішайте і тушкуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин. Періодично мішайте, щоб нічого не підгоріло.
Вимкніть вогонь і дайте капусті охолонути. Після охолодження вбийте яйця і перемішайте.
Візьміть формочки призначені для кексів і змастіть їх маслом. Розкладіть капустяну масу. Якщо у вас такі формочки, як на фото, то вийде 10 порцій.
Попередньо нагрійте духовку до 180 °. Час запікання – півгодини.
Як побачите, що з’явилася золотава скоринка, можете витягувати з духовки.
Подавайте в гарячому вигляді з рибною або м’ясною стравою.