Беру печінку, кладу її в банки і відправляю в духовку: показую що вийшло
Печінка з яблуками і цибулею – легка страва, в якій відмінно поєднуються ніжна куряча печінка, ароматне яблуко і хрусткі пряні кільця цибулі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти з розрахунку на 1 банку об’ємом 1 літр:
- Печінка – 500 гр.
- Ріпчаста цибуля – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції: сіль, чорний перець, італійські трави, гранульований часник – до смаку.
- Вершкового масло – невеликий шматочок.
Покроковий процес приготування печінки:
1. Печінку я заздалегідь промила і видалила прожилки і плівки.
2. До печінки додаємо сіль, чорний перець, гранульований часник. Так само при бажанні можна додати італійські трави або будь-які інші спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо.
3. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.
4. Яблуко нарізаємо шматочками. Найкраще брати зелене кисле яблуко.
5. На дно банки відправляємо цибулю, потім яблука, а слідом печінку. Так чергуємо шари поки не заповнимо всю банку.
6. Наверх викладаємо невеликий шматочок вершкового масла і накриваємо банку фольгою, вона замінить нам кришку.
7. Ставимо банки на деко і відправляємо в холодну духовку. Запікаємо 30 хвилин при температурі 190 градусів. В кінці приготування вимикаємо духовку, але духовку не відкривати протягом 10 хвилин, щоб банки не лопнули.
У моїй родині, та й у багатьох знайомих, ця страва користується неймовірною популярністю.
Повірте, більш соковитої, ніжної і ароматної печінки ви ще не пробували. Смак не передати словами: поєднання яблука і печінки дає неймовірний результат. Це відмінна ідея для тих, хто хоче швидше впоратися з домашніми справами і відпочити після роботи.