Беру помідори і яблука і готую смачний домашній кетчуп. Виходить краще і смачніше: без консервантів і ароматизаторів
Домашній кетчуп без консервантів і ароматизаторів, що може бути краще і смачніше. Гостроту і пікантність ви можете регулювати самостійно, все на свій смак.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 3 кг;
- яблука, 1 кг;
- цибуля, 500 г;
- спеції;
- сіль, цукор.
Процес приготування кетчупу
Для соусу я вибираю соковиті і м’ясисті, дуже стиглі помідори. Тоді кетчуп буде з дуже насиченим смаком і ароматом, густою консистенцією.
Ріжемо шматочками помідори, яблука і цибулю, змішуємо в каструлі.
Ставимо на невеликий вогонь на 40 хвилин, щоб овочі пустили сік.
Порада: коли вся маса стане м’якою під час варіння, можна знімати з плити.
Перебиваємо масу занурюваним блендером і потім перетираємо все через сито, щоб видалити насіння і інші шматочки.
Ставимо соус на плиту і варимо до густого стану.
Змішуємо спеції: беріть за смаком, але не забувайте про коріандр, суміші перців, базилік.
Укладаємо спеції в мішечок і опускаємо в соус.
Я додаю оцет 9%, 100 мл, сіль за смаком, цукру близько 100 г, паприку.
Варимо ще 20 хвилин і розливаємо по стерильним банкам, закручуємо кришками і залишаємо укутаними остигати.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Соус виходить густим і ароматним, з легкою кислинкою і приємним, пікантним післясмаком. Дуже добре підходить до будь-яких м’ясних страв, я використовую його і для піци.