Без духовки, банок та автоклаву – чудова скумбрія в маслі! Рибка виходить дуже щільна, не кришиться і не розвалюється
Без духовки, банок та автоклаву – чудова скумбрія в маслі! Смачніше, ніж будь-яка консервована. А найголовніше – все домашнє, без усякої хімії та незрозумілих консервантів!
Інгредієнти:
- Скумбрія – 2 шт. (1 кг)
- Часник – 4 зубчики
- лавровий лист – 3-4 шт.
- вода – 200 мл.
- Рослинна олія – 200 мл.
- Сіль – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- чорний перець горошком – 1 ч.л.
- Коріандр у зернах – 1 ч.л.
- Сік половини лимона
Спосіб приготування:
Скумбрію чистимо, ріжемо на великі шматочки і укладаємо в каструлю. До риби відправляємо кілька зубчиків часнику та лавровий лист. Беремо окрему ємність, вливаємо воду, олію, лимонний сік, всипаємо цукор, сіль, чорний перець горошком і зерна коріандру. Ретельно перемішуємо віночком і вливаємо в каструлю з рибою.
Каструлю накриваємо кришкою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, потім зменшуємо нагрівання до мінімуму і готуємо не відкриваючи кришки рівно 2 години. Отвір у кришці обов’язково закриваємо, щоби на кухні не було рибного запаху. Зробити це можна за допомогою хлібного мякиша. Через пару годин прибираємо каструлю з вогню і остуджуємо спочатку за кімнатної температури, а потім прибираємо в холодильник на 8 годин.
Постійно відкривати кришку не потрібно. Після холодильника відкриваємо та можна знімати пробу. Зберігати рибу можна в цій же каструлі, а можна перекласти в зручнішу ємність, в баночку, наприклад і залити її цим же маслом. Відзначу, що ніякого неприємного запаху при відкритті кришки не буде, буде лише чутний рибний аромат і все.
Рибка виходить дуже щільна, не кришиться і не розвалюється, це видно навіть по фото. Це смачніше за будь-які магазинні консерви! Одного разу зробите і про магазинну консервовану забудете назавжди – точнісінько кажу! З картоплею рибка летить просто на ура – ну дуже смачно! Обов’язково спробуйте, чи впевнена, що сподобається!