Без смаження і метушні! Овочева запіканка смачніша м’яса: для літньої спеки

Овочева запіканка чудово підходить для літньої спеки: смачно, ситно і шлунок не перевантажується. Як добавку, можна приготувати рубані курячі котлетки, які чудово гармонують з овочами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, кабачки і морква по 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • зелень, пучок;
  • яйця, 3 шт;
  • сухарі панірувальні 4 ст.л;
  • сіль перець;
  • олія, 2 ст.л.

Процес приготування

Овочі тремо на крупній тертці і змішуємо.

Часник рубаємо ножем або пропускаємо через прес.

Зелень подрібнюємо і змішуємо з овочами.

Додаємо в масу яйця, сухарі, сіль і перець, олію.

Перемішуємо масу до однорідності.

Викладаємо масу в форму для запікання, попередньо змастивши її олією.

Розрівнюємо і трохи ущільнюємо.

Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів і запікаємо 50 хвилин.

Нарізаємо порційними шматочками і подаємо.

Я подаю таку запіканку зі сметаною або соусами на її основі: можна додати тертий маринований або свіжий огірочок, часник, дрібно посічену зелень, гірчицю.

Запіканка смачна в гарячому і в холодному вигляді.