Без запікання і духовки: соковита і хрустка картопля по-селянськи на звичайній сковороді
У більшості випадків картоплю по-селянськи готують в 2 етапи: спочатку варять в каструлі, а потім запікають у духовці, щоб утворилася скоринка. Однак, можна обійтися і без духовки, а результат буде навіть краще. Посмажимо картопля в рясному кількості олії з часником, спеціями і лимонним соком. Виходить настільки смачно, що багато хто вже не хочуть готувати по-старому.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina
Перша частина готування не відрізняється від традиційної. Ми варимо картоплю в мундирі приблизно 10-15 хвилин, до легкого розм’якшення. Він не повинен повністю проваритися, інакше втратить форму.
Як тільки картопля готовий, розігріваємо глибоку сковороду і додаємо на приблизно 5 міліметрів олії. Додаємо в олію картопля і починаємо смажити.
Періодично картопля треба перемішувати, щоб олія обволокло все картоплини. Як тільки це сталося, починаємо додавати спеції – трохи паприки і розмарину.
Слідом 2 зубчики подрібненого часнику і сіль з перцем. На завершення додаємо 50 грамів лимонного соку. Продовжуємо перемішувати, щоб картопля була в спеціях і соку рівномірно.
Буквально за 10 хвилин наш картопля по селянськи приготувався. Це помітно швидше, ніж якби ми робили його в духовці і, звичайно ж, набагато соковитіше!
Всередині він, як і належить, залишається м’яким і ніжним, а зверху утворюється ароматна кірочка.
Подаємо зі звичними стравами, будь-який з них тільки виграє від нового гарніру!