Безглютеновий шпинатний кіш з гречкою — смачно та корисно

Цей кіш так легко готується, що ви й не помітите, що щось готували. Секрет у гречці, яка в поєднанні з яйцями створює легку, смачну скоринку.

 Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

  • Час приготування: 55 хв
  • Підготовка: 15 хв
  • Приготування: 40 хв
  • Вихід: 6 порцій

Подавайте цю страву як частину незвичайного бранчу з фруктовим салатом або, можливо, з беконом чи ковбасою. Або виберіть її в якості легкого і простого обіду – все, що вам ще буде потрібно – це зелений салат для повноцінної страви.

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки вершкового масла (розділені)
  • 1 склянка гречаної крупи
  • 2 цибулі – шалот (або 1/2 маленької цибулі)
  • 100г шпинату (або іншої кулінарної зелені)
  • 3 великих яйця
  • 1 стакан цільного молока
  • 1/2 склянки жирних вершків
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 3/4 чашки твердого тертого сиру.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте піч для випікання до 175 градусів.
  2. Форму діаметром 21см добре змастіть однією ложкою вершкового масла.
  3. Покладіть гречку у форму, змащену маслом. Легенько струсіть та нахиліть каструлю, щоб гречана крупа покрила нижню частину та сторони каструлі рівномірним шаром. За допомогою рук заповніть будь-які пробіли, якщо це необхідно. Відкладіть поки що форму з гречкою вбік.
  4. Почистіть і дрібно наріжте цибулю.
  5. Нагрійте велику сковороду до високої температури. Додайте столову ложку вершкового масла. Коли масло розтопиться, додайте цибулю. Готуйте, часто перемішуючи, поки цибуля не розм’якне приблизно через 3 хвилини. Додайте шпинат. Готуйте, часто перемішуючи, поки листки шпинату не зм’якнуть і не випустять рідину, ця рідина випарується приблизно через 5 хвилин. Відкладіть в прохолодне місце.
  6. Вбийте яйця в середню миску. Збийте до однорідної маси, щоб білки добре поєдналися з жовтками. Додайте молоко, вершки і сіль. Ретельно перемішайте.
  7. У форму з гречкою всипте половину тертого сиру. Поверх сиру акуратно викладіть шпинат. Обережно влийте яєчну суміш. Посипте рештою сиру. Запікайте, поки яйця не будуть готовими, приблизно 40 хвилин.
  8. Дайте страві охолонути принаймні 10 хвилин, перед тим як нарізати. Подавати теплим або кімнатної температури.

Варіанти приготування:

  • Використовуйте будь-який сир, який вам подобається! Чеддер, пармезан, козячий сир, гауда – всі вони хороші. До цієї страви особливо підходить фета.
  • При бажанні можна не додавати сир – кіш все одно буде дуже смачним.
  • До яєчної суміші додайте 2-4 столові ложки свіжих трав – кропу або петрушки.
  • Можна використовувати й інші овочі. Додайте невелику кількість спаржі, гороху, квасолі або цукіні – всі варіанти чудово підійдуть.
  • Додайте півсклянки готового бекону – у вас вийде більш ситна версія.
  • До шпинату можна додати подрібнену зелену цибулю.

Не вдається скопіювати.