Більше не стою біля плити годинами: подруга навчила готувати котлети в духовці, які за смаком як смажені

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом котлет в духовці за смаком як смажені. Була на новорічні свята в гостях у подружки, на обід вона готувала ось такі котлети, запитала у неї рецепт і вона ласкаво поділилася. Після приїзду приготувала вдома, все вийшло ідеально, тепер хочу поділитися з Вами.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Подобається за те що стояти біля плити годинами не потрібно і звичайно ж смачно, соковито.

Необхідні продукти:

  • Фарш – 500 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Хліб – 3 скибочки
  • Сметана – 1-2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 грам
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

Хліб поламаємо на шматочки і заллємо водою, залишимо набухати (я роблю разом з скоринками).

Хліб краще брати черствий тобто вчорашньої випічки.
Сиру картоплю натерти на самій дрібній тертці, часник і цибулю перетворимо в пюре за допомогою блендера.

Беремо будь-який фарш (я віддаю перевагу змішаний яловичина + свинина), додаємо до нього цибулю з часником, сиру картоплю.

Набряклий хліб злегка віджимаємо і додаємо до фаршу (намагаємося подрібнити його руками), додаємо сіль, чорний перець.

Все перемішуємо і додаємо 1 ст.л. сметани, вона додасть готовим котлетам незвичайну соковитість і ніжність.

Формуємо котлети, приблизно по 80 грам.

Деко змащуємо олією, кладемо котлети (я котлети не обвалюю ні в борошні, ні в сухарях).

Ставимо в розігріту духовку готуємо при 200 градусах 15 хвилин.

Виймаємо з духовки, змащуємо вершковим маслом і ставимо ще в духовку на 15 хвилин.

Виймаємо готові котлети і змащуємо розтопленим маслом з дека.

Тепер котлети готові.

Ось такі вони гарні і апетитні виходять і біля плити стояти не потрібно. Смачного!

Не вдається скопіювати.