Більше не стою біля плити годинами: подруга навчила готувати котлети в духовці, які за смаком як смажені
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом котлет в духовці за смаком як смажені. Була на новорічні свята в гостях у подружки, на обід вона готувала ось такі котлети, запитала у неї рецепт і вона ласкаво поділилася. Після приїзду приготувала вдома, все вийшло ідеально, тепер хочу поділитися з Вами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Подобається за те що стояти біля плити годинами не потрібно і звичайно ж смачно, соковито.
Необхідні продукти:
- Фарш – 500 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Хліб – 3 скибочки
- Сметана – 1-2 ст.л.
- Масло вершкове – 50 грам
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
Хліб поламаємо на шматочки і заллємо водою, залишимо набухати (я роблю разом з скоринками).
Хліб краще брати черствий тобто вчорашньої випічки.
Сиру картоплю натерти на самій дрібній тертці, часник і цибулю перетворимо в пюре за допомогою блендера.
Беремо будь-який фарш (я віддаю перевагу змішаний яловичина + свинина), додаємо до нього цибулю з часником, сиру картоплю.
Набряклий хліб злегка віджимаємо і додаємо до фаршу (намагаємося подрібнити його руками), додаємо сіль, чорний перець.
Все перемішуємо і додаємо 1 ст.л. сметани, вона додасть готовим котлетам незвичайну соковитість і ніжність.
Формуємо котлети, приблизно по 80 грам.
Деко змащуємо олією, кладемо котлети (я котлети не обвалюю ні в борошні, ні в сухарях).
Ставимо в розігріту духовку готуємо при 200 градусах 15 хвилин.
Виймаємо з духовки, змащуємо вершковим маслом і ставимо ще в духовку на 15 хвилин.
Виймаємо готові котлети і змащуємо розтопленим маслом з дека.
Тепер котлети готові.
Ось такі вони гарні і апетитні виходять і біля плити стояти не потрібно. Смачного!