Бісквітні тістечка з полуницею
Дуже прості, швидкі в приготуванні, яскраві, апетитні і дуже смачні бісквітні тістечка з полуницею. Бісквіт, збиті вершки і свіжа полуниця – це майже кондитерська класика.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Продукти для бісквіта на 8-9 шт. діаметром 12-13 см:
- 50 гр борошна
- 2 середніх яйця
- 50 гр цукру
Для начинки:
- 300 мл вершків 33-35%
- 20-30 гр цукрової пудри
- 200-300 гр полуниці
- цукрова пудра для посипання
Як приготувати бісквітні тістечка з полуницею
Для випічки нам знадобиться підготувати 8-9 аркушів паперу для випічки розміром 15х15 см. На звороті аркуша малюємо коло діаметром 12-13 см.
Поки листки відкладаємо і готуємо бісквітне тісто.
Яйця збиваємо, поступово додаючи цукор і збільшуючи швидкість міксера, до малювальної маси. Слід від тіста не повинен стікатися відразу ж, він повинен залишатися видимим протягом приблизно 10 секунд.
В останню чергу вмішуємо в тісто борошно. Вмішуємо лопаткою, акуратними складаючими рухами, щоб максимально зберегти об’єм.
На центр кожного кружка кладемо столову ложку з гіркою бісквітного тіста і розподіляємо по формі.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці, печуться бісквіти приблизно 6-8 хвилин. Дуже бажано не пересушити, щоб при згортанні бісквіт не тріскався.
Спечені бісквіти відразу ж знімаємо з паперу для випічки і залишаємо на цьому ж папері повністю охолонути.
Якщо бісквіти або краєчки бісквітів все таки пересохли, то виправити ситуацію можна таким чином – бісквіти перевертаємо, накриваємо вологим, але дуже добре віджатим рушником і залишаємо хвилин на 10.
В результаті бісквіти повинні легко складатися.
Нарізаємо полуницю.
Збиваємо холодні вершки з цукром до стійкого стану. На кондитерський мішок встановлюємо зубчасту насадку і перекладаємо в нього збиті вершки.
На центр бісквіта відкидають смужку збитих вершків, розкладаємо полуницю і заповнюємо вершками.
Бісквіт акуратно складаємо і прикрашаємо полуницею.
Тарілку з тістечками ставимо в холодильник, щоб вони добре охололи. Перед подачею тістечка можна посипати цукровою пудрою. Смачного!