Брауні з шоколадом і чорною смородиною: модний кулінарний тренд
Насичений смак і колір!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Чорна смородина – 400 г (можна замороженої)
- Чорний шоколад – 200 г чорного (80-85% какао)
- Вершкове масло – 125 г + ще для форми
- Яйце – 2 великих
- Темного коричневого цукру – 250 г
- Борошно 130 г + ще для форми
- Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Дрібка морської солі
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 170 °С. Змастіть маслом і присипте борошном квадратну форму.
- В мікрохвильовій печі або на водяній бані розтопіть нарізані невеликими шматочками масло і шоколад.
- Збийте міксером яйця, цукор і ваніль в пишну світлу масу. Перемішайте з шоколадною масою за допомогою лопатки. Акуратно перемішайте з борошном, просійте з розпушувачем і сіллю.
- Додайте смородину (якщо вона свіжа, ножицями зріжте гілочки, якщо заморожена – не розморожуйте) і акуратно перемішайте.
- Викладіть тісто в підготовлену форму і постукайте нею об стіл, щоб видалити непотрібні бульбашки повітря. Поставте в центр духовки і випікайте 30-35 хв. Всередині брауні повинен залишитися вологим. Перед подачею повністю остудіть.
Подавайте з чорною кавою.