Брауні з шоколадом і чорною смородиною: модний кулінарний тренд

Насичений смак і колір!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 400 г (можна замороженої)
  • Чорний шоколад – 200 г чорного (80-85% какао)
  • Вершкове масло – 125 г + ще для форми
  • Яйце – 2 великих
  • Темного коричневого цукру – 250 г
  • Борошно 130 г + ще для форми
  • Ванільний екстракт – 1 ч. ложка
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Дрібка морської солі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 170 °С. Змастіть маслом і присипте борошном квадратну форму.
  2. В мікрохвильовій печі або на водяній бані розтопіть нарізані невеликими шматочками масло і шоколад.
  3. Збийте міксером яйця, цукор і ваніль в пишну світлу масу. Перемішайте з шоколадною масою за допомогою лопатки. Акуратно перемішайте з борошном, просійте з розпушувачем і сіллю.
  4. Додайте смородину (якщо вона свіжа, ножицями зріжте гілочки, якщо заморожена – не розморожуйте) і акуратно перемішайте.
  5. Викладіть тісто в підготовлену форму і постукайте нею об стіл, щоб видалити непотрібні бульбашки повітря. Поставте в центр духовки і випікайте 30-35 хв. Всередині брауні повинен залишитися вологим. Перед подачею повністю остудіть.

Подавайте з чорною кавою.

Не вдається скопіювати.