Було багато експерементів і багато провалів, але я все ж знайшла “свій” рецепт маринованих кабачків
Перепробувала багато рецептів маринованих кабачків але кращого за цей не знайшла.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти з розрахунку на на 2 банки об’ємом 700 мл:
- Кабачок – 500 гр. (1 шт. середній)
- Помідори – 500 гр. (3 шт. великі)
- Морква – 1 шт.
- Часник – 4-5 зубчиків.
- Чорний перець горошком – в кожну банку по 4-6 шт.
Для маринаду:
- Вода – 700 мл.
- Сіль – 1 ст. ложка.
- Цукор – 1,5 ст. ложки.
- Оцет 9% – 70 мл.
Покроковий процес приготування:
1. Кабачок нарізаємо кружечками.
2. Помідори так само нарізаємо кружечками.
3. Моркву нарізаємо кружечками.
4. Часник нарізаємо тонкими пластинами.
5. На дно чистої і сухої банки відправляємо чорний перець горошком і трохи часнику.
6. Укладаємо чергуючи кабачки, помідори та моркву.
7. Готуємо маринад з розрахунку на 700 мл. води. Додаємо 1 ст. ложку солі, 1,5 ст. ложки цукру і 70 мл. оцту 9%.
8. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 1 хвилину.
9. Гарячий маринад розливаємо по банках, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин.
10. На дно глибокої каструлі кладемо рушник і встановлюємо баночки накриті кришками. У каструлю наливаємо теплу воду до плічок банок, ставимо на вогонь і з моменту закипання стерилізуємо 10 хвилин. Потім дістаємо банки і щільно закручуємо кришками. Зберігається така закрутка при кімнатній температурі.
Таку банку з овочами ми з’їдаємо за раз! І якби я знала наскільки це смачно, то приготувала б більше. Тому завтра буду закривати другу порцію!