Булочки «Ностальгія» за 9 копійок. М’які як пух!
Булочки на такому тісті виходять повітряними, пухнастими і довго залишаються свіжими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – молоко тепле, 250 мл;
- – дріжджі, 10 г;
- – жовтки, 4 шт;
- – цукор, 100 г;
- – ванільний цукор за смаком;
- – борошно, 550 г;
- – сіль щіпка;
- – масло вершкове, 100 г;
- – жовток і молоко, 2 ст.л.
Процес приготування
Борошно просіваємо.
Порада: найкраще просіяти пару – трійку раз, булочки будуть дуже пишними.
Борошно змішати з дріжджами і сіллю.
Жовтки збиваємо і змішуємо з цукром і ванільним цукром, збиваємо.
Вершкове масло топимо і охолоджуємо. Вливаємо в яйця, вливаємо тепле молоко і перемішуємо масу до однорідності.
Вливаємо рідку основу в борошно і перемішуємо тісто.
Порада: борошна може знадобитися більше.
Накриваємо кришкою ємність з тістом і залишаємо в теплому місці поки воно не підійде.
Змащуємо руки олією і обминаємо його в каструлі. Сильно вимішувати не потрібно.
Деко змащуємо маслом або застилаємо пергаментом.
Відокремлюємо шматочки тіста – виходить близько 11 – 13 булочок. Робимо кульки з тіста.
Викладаємо на деко з невеликою відстанню між ними. Накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину. Якщо дуже тепло, часу буде потрібно менше.
Змащуємо булочки збитим жовтком з молоком.
Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 35 хвилин.