Булочки з часником і зеленню — дивно, як звичайне складання робить булочки листковими

М’які булочки, а зверху часникове масло з сиром і зеленню.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

тісто:

  • борошно 450 грамів
  • дріжджі пресовані 15 грамів (або 5 г сухих)
  • сіль 1 ч. лож
  • цукор 2 ч. лож
  • яйце 1 шт
  • молоко 200 мл (тепле)
  • рослинна олія 50 мл

помазка:

  • вершкове масло — 5 ст. лож
  • часник 3 зуб
  • італійські трави 12 ч. лож
  • зелень кропу 1 ст. лож
  • сир 3 ст. лож

Приготування

1. Тісто найпростіше, робимо, як зазвичай. Спочатку активуємо дріжджі (в борошно виливаємо тепле молоко, додаємо цукор і дріжджі). Рослинну олію додаємо в останню чергу і добре вимішуємо.

2. За годину (на теплій кухні) тісто відмінно підходить, збільшується у двічі, тричі. Готове тісто обімніть і розкатайте в прямокутний пласт (товщиною трохи менше 1 см).

3. Накрийте розкатаний пласт плівкою, нехай тісто відпочине хвилин 10. Після чого нарізаємо смужки з тіста.

4. Кожну смужку злегка розтягнемо і складаємо навпіл. Отриману заготівлю пов’язуємо у вузол і кінці ховаємо.

Булочкам даємо трохи настоятися, за цей час приготуємо помазку.

5. Злегка розтопили вершкове масло, додали італійські трави, подрібнений часник, зелень і трохи натертого сиру.

6. Половину помазки наносимо на булочки перед випічкою, другу половину на гарячі булочки.

7. Випікаємо булочки в розігрітій духовці при температурі 180 градусів хвилин 15.

8. Наносимо на гарячі булочки другу половину ароматної помазки.

Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.

Не вдається скопіювати.