Булочки з дитинства – такі ви пробували тільки в школі

Ми впевнені, що і вам вони сподобаються.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media

Рецепт булочок родом зі шкільного дитинства

Для опари потрібно:

  • 2 склянки борошна;
  • 10 г пресованих дріжджів;
  • третину склянки молока;
  • 1 яйце;
  • 1 стакан води

Для тесту на булочки знадобиться:

  • вся опара;
  • 2 склянки борошна;
  • 10 г пресованих дріжджів;
  • щіпка солі;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 шматочки маргарину (75 грам);
  • щіпка ванілі.

Приготування булочок

Що стосується опари, всі інгредієнти ретельно перемішуємо, залишаємо в спокої на кілька годин при кімнатній температурі.

Що стосується тіста – в опару додаємо дріжджі, змішані з невеликою кількістю води, цукор, сіль і борошно. Все покласти в міксер і збиваємо 5 хвилин. Далі кладемо маргарин і вмикаємо міксер ще на 1 хвилину. Тепер на 1,5 години суміш затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в спокої.

Посипаємо стіл борошном і викладаємо на нього тісто. Його потрібно розім’яти і сформувати прямокутник, порізавши його на порції і округливши окремі шматочки тіста у формі маленьких булочок.

Їх щільно один до одного поміщаємо на присмачену маслом форму для випікання і запікаємо протягом півгодини. Температура духовки – 200 градусів. Коли булочки покриються темною скоринкою, можна вимкнути духовку.

Як смачно виглядають ці булочки з дитинства! Приємного чаювання!