Був би підвал, наготувала б 50 банок. Помідори з виноградом і яблуками

Красиве і апетитне фруктово-овочеве асорті в банці – це просто чудова закуска, яку легко і просто зробити. Зберігається вона довго, виглядає чудово і на смак, просто приголомшлива.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • виноград, 1 гілка;
  • яблука, 4 шт;
  • помідори;
  • перець горошком, 5 шт;
  • гірчиця по 1 ч.л;
  • часник по 2 зубки в банку;
  • вода, 1 л;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 4 ст.л;
  • оцет 9%, 2 ст.л.
Був би підвал, наготувала б 50 банок. Помідори з виноградом і яблуками

Процес приготування

Помідори вибираємо щільні і міцненькі, щоб вони не роздавилися при приготуванні.

Виноград беріть будь-який за смаком, яблука – кисло-солодкий сорт.

Ріжемо їх часточками, виноград обриваємо з гілки.

У кожну банку всипаємо перець, гірчицю укладаємо шарами помідори і виноград, яблучні дольки.

Порада: щоб помідори не лопнули, робимо кілька проколів біля плодоніжки.

Наливаємо кип’яток в банки, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо воду.

Наливаємо ще раз кип’яток і залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду в каструлю і розводимо в ній сіль і цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і вливаємо оцет. Варимо 1 хвилину і заливаємо помідори.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Зберігаю таку смачну красу в підвалі або в коморі.

Був би підвал, наготувала б 50 банок. Помідори з виноградом і яблуками

Коли викладаєш асорті на тарілці, аромат варто просто дивовижний, а коли пробуєш овочі і фрукти, виноград, то смак незвичайний, пікантний.

Не вдається скопіювати.