Був би підвал, наготувала б 50 банок. Помідори з виноградом і яблуками
Красиве і апетитне фруктово-овочеве асорті в банці – це просто чудова закуска, яку легко і просто зробити. Зберігається вона довго, виглядає чудово і на смак, просто приголомшлива.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- виноград, 1 гілка;
- яблука, 4 шт;
- помідори;
- перець горошком, 5 шт;
- гірчиця по 1 ч.л;
- часник по 2 зубки в банку;
- вода, 1 л;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9%, 2 ст.л.
Процес приготування
Помідори вибираємо щільні і міцненькі, щоб вони не роздавилися при приготуванні.
Виноград беріть будь-який за смаком, яблука – кисло-солодкий сорт.
Ріжемо їх часточками, виноград обриваємо з гілки.
У кожну банку всипаємо перець, гірчицю укладаємо шарами помідори і виноград, яблучні дольки.
Порада: щоб помідори не лопнули, робимо кілька проколів біля плодоніжки.
Наливаємо кип’яток в банки, накриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо воду.
Наливаємо ще раз кип’яток і залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю і розводимо в ній сіль і цукор, доводимо до кипіння, варимо пару хвилин і вливаємо оцет. Варимо 1 хвилину і заливаємо помідори.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаю таку смачну красу в підвалі або в коморі.
Коли викладаєш асорті на тарілці, аромат варто просто дивовижний, а коли пробуєш овочі і фрукти, виноград, то смак незвичайний, пікантний.