Був повний стіл вишуканих страв, а гості їли одну картоплю
Колега відсвяткувала ювілей і поскаржилася, що гості не оцінили її старань. Святковий стіл готувала сама, задовго до дня ікс шукала незвичайні рецепти, навіть відрепетирувала складні страви, а в центрі уваги опинилася… картопля! Ніхто не був вражений ні багатошаровими салатами, ні фаршированою дичиною, ні фірмовим холодцем, а ось запечену картоплю хвалили так, ніби зустріли восьме чудо світу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Як приготувати картоплю
Картоплю середнього розміру очистити від шкірки.
Закип’ятити підсолену воду, опустити в неї картоплю і варити при сильному кипінні 8 хвилин.
Воду злити, а посуд з картоплею знову поставити на вогонь на 20-30 секунд.
Підсушену картоплю перекласти в форму для запікання, застелену фольгою. На дно влити 2 ложки соняшникової олії.
Відправити в розігріту до 200 ° духовку на 25 хвилин.
Потім кожну картоплину злегка сплющити – натиснути на неї.
Підготувати заливку (можна заздалегідь):
- столовий оцет – 1 ст. ложка,
- соняшникова олія – 1 ст. ложка,
- часник – 5 зубків,
- лавровий лист – 4 шт.,
- сушений базилік, розмарин (приправи можна використовувати на свій смак)
Картоплю полити цією сумішшю і запікати ще 30 хвилин. Пару раз дістати і полити олією зі дна.
Що в результаті? Рум’яна хрустка скоринка зверху і ніжне пюре всередині! Смачно і незвичайно!